2016

30. des, 2016

Fyllingen Karateklubb inviterer til nok en Kohai Cup der det kjempes under regelverket fullkontakt m/begrensninger. 

Oppgradering av Kohai

Kohai Cup er nå oppgradert fra å være et stevne kun for de helt uerfarne til også å innbefatte de mer erfarne. Det er ingen begrensninger med tanke på beltegrad eller erfaring, men har man deltatt i Fullkontakt Karate m/knockout, kan man ikke stille på dette stevnet.

Utøvere som ikke har deltatt på stevner tidligere kan "seedes", slik at en forsøker å sikre at de ikke møter de med mest erfaring i sin aller første kamp. Er en fortsatt usikker på utøveren sine kvalifikasjoner legges det til rette for at en kan gå en treningskamp uten noen form for premiering, men der vinner av kampen kåres. Dette ordnes ved at klubben melder fra om sin utøver til teknisk arrangør etter at utøveren er påmeldt gjennom stevneportalen. En må da oppgi navn/beltegrad på utøver, og samtidig oppgi "seedet" eller "treningskamp".

Klasser kata/kumite

Vi skal også prøve å unngå sammenslåing av klasser i både kumite og kata. I kumite vil f.eks en utøver i en tyngre vektklasse ikke flyttes til en lettere vektklasse. Derimot kan en utøver få tilbud om å gå opp til en tyngre vektklasse hvis vektdifferansen ikke overskrider 10 kg. Dette kan være med på å skape trygghet for de utøvere som jobber med å ha vekten under kontroll og som gjerne befinner seg i et skille mellom to vektklasser. I kata kanselleres klasser med bare en deltager påmeldt. 

Da håper vi på stor interesse for deltagelse fra klubbene landet rundt med både dommere og utøvere. Fyllingen Karateklubb skal ihvertfall gjøre sitt for at dette skal bli bra.

Påmelding via påmeldingsportalen til Norges Kampsportforbund. 

Påmeldingsfrist: Torsdag 26. januar 2017 kl. 24.00

10. des, 2016

Gratulerer så mye til barna. Dere viste en kjempeinnsats alle sammen. For noen var graderingen noe helt nytt og skremmende, for andre var det en kjent og kjærkommen aktivitet som avslutter sesongen sammen med Moncup. Kjempeflinke var dere. Håper selvfølgelig å se dere alle igjen i 2017. Det er stort å se og oppleve den fremgangen dere viser.

6. des, 2016

Søndag 4 desember ble det avholdt gradering for ungdom/voksen. Det tok ca tre timer å gjennomføre graderingen der høyeste grad var 1 kyu. De kjempet seg gjennom basic, kata, instruksjon, fysiske tester og tilslutt kampene der de som gikk opp til 1 kyu måtte gjennomføre 10 kamper i fullkontakt. Det ble mye svette og tårer underveis, men det må til for å kjempe seg til nye beltegrader innen Kyokushin karate. Gledestårene over en bestått gradering satte et godt punktum for dagen. De klarte det, de ga ikke opp, og det blir en som regel belønnet for. Gratulerer alle sammen.

Nye grader 04.12.2016;
Charlene Mejia, 1 kyu
Jamileh Elsafadi, 1 mon
Sandra Brudvik, 2 mon
Øystein Falch, 4 kyu
Lasse Hafstad, 4 mon
Christian Bø Solvik, 8 kyu

 

19. nov, 2016

Vestlandscup 3 - 2016

Lasse gikk til topps under lørdagens katakonkurranse i Laksevåghallen i klassen "menn ungdom 12-13 år". En stor prestasjon av ungutten da vi som trener Kyokushinstilarten ikke har for vane å vinne i WKF style. Lasse fikk w.o i 1/4 finalen, vant med dommersifrene 3-0 i semifinalen og 3-0 i finalen. Lasse gikk Seienchin i hver runde. Flere ukers trening og øving gir resultater. 

Jentene våre, Jamileh og Sandra stilte i klassen "kvinner ungdom 12-13 år" med hele 10 deltagere. Sandra var først ut av våre og utførte en god Seienchin, men Thea Clemetsen fra Haugaland KK ble for sterk. Thea vant alle sine innledende runder og dermed var Sandra klar for rekvalifisering og fikk prøvd seg to ganger til. Hun vant første rekvalifisering, men tapte knepent 1-2 i siste rekval. Nok en god prestasjon og super stevneerfaring for Sandra. Det ble vel en delt 5 plass tilslutt.

Jamileh fikk w.o i 1/8 finale, vant 1/4 finale og tapte 1-2 i semifinalen. Deretter vant hun første rekvalifiseringskamp og var dermed i bronsefinalen. Denne tapte hun med 1-2 og endte tilslutt på fjerdeplass. Nok en bra presatsjon og plassering på Jamileh. Tilbakemeldingene på våre utøvere er gode, både fra deltagere i WKF klubbene og andre tilstedeværende i hallen. Vi har fortsatt mye å gå på, vi gjør fortsatt for mye småfeil og er ikke jevne nok i utførelsen. Dette jobber vi med på treningene og det er bare et tidsspørsmål før alt er på plass.

Neste mulighet i kata
04.02.2017 - Kohai Cup-1 - Bergen
11.02.2017 - Vestlandscup-1 - Bergen 
11.03.2017 - Vestlandsmesterskapet WKF - Bergen
25.03.2017 - NM i Karate - Oslo
06.05.2017 - Swiss Open Junior Championship

5. nov, 2016

Invitasjon er nå utsendt kyokushinklubbene i Hordaland. Klubber fra hele landet kan delta. Se facebook for mere info eller kontakt klubben for å få tilsendt invitasjon.

Stevnet er for aldersgruppen 6-14 år og det fokuseres på "Det viktigste er å delta". 
Vi vil ikke kåre vinnere i kampene og alle får gå så mange kamper de ønsker innenfor tidsrammen.

Dette er en glimrende anledning til å lære seg den etiketten rundt det å gå kamper og å få kamperfaring ikke minst. Det å ikke ha press på seg i å "vinne" kamper gjør at utøverne slapper mere av og slipper seg litt mer løs under kampen, tør å prøve "nye" ting og skaffer seg viktig erfaring og rutine. 

Her kan absolutt alle være med uavhengig av alder og hvor flinke de er. En flott anledning til å vise seg frem for foreldre og foresatte.

Moncup er også en viktig arena for de mer erfarne barna. Her kan de teste ut de siste innlærte kombinasjoner fra treningene på en mere offisiell arena enn i dojo.

Det er tillat med "lowkicks" og kontaktgraden er "lettkontakt" eller "berøring" om en vil.

Kampene vil bli styrt av en kampleder som underveis i kampen vil gi råd og tips til utøverne. Blir en utøver truffet i hodet av et spark eller at kontaktgraden er for hard, avbrytes kampen og ny kamp iverksettes.

Arrangøren stiller med hjelmer m/visir for utlån samt hansker av type WKF.

Deltagelsen er GRATIS!

Ønsker din klubb tilsendt invitasjon og påmeldingskjema kan du sende ønske om dette til e-post: fyllingen.karateklubb@gmail.com