1. mai, 2016

Strålende innsats i Swiss Open!

Vel overstått Swiss Open Juniors!

Da var dagen endelig over og våre 5 deltagere er fullastet med inntrykk og erfaring fra et enormt stort arrangement. Siste opptelling var det 300 deltagere fra 15 nasjoner som strekker helt til Iran og Israel. Jentene fra Iran fikk gå med hijab utan at dette bød på noen problemer. Dommere også.

Stevnet startet kl 0930 med kata. Her var det Jamileh som klarte seg best og kom seg helt til finalen i "national" klasse. I finalen møtte en svensk "tjej" som kunne sin kata supert. Lasse vant første kamp i sin debut, men tapte knepent i runde to. Vi mente selvfølgelig at Lasse var mye bedre enn sin motstander :)

Sandra og Charlene røk ut i første runde dessverre. Nivået var høyt, så vi må nok forbedre oss en del til neste gang.

Det var i kumite vi skulle gjøre det denne dagen.
Jamileh var først ut og vant sine to innledende kamper før full tid og kvalifiserte seg til finalen i klassen 40-46 kg. I finalen kjørte Jamileh på og det var et lite overtak til Jam. Når det gjensto ca 30 sek av 1 runde spant Jamileh rundt med en "ushiro mawashi geri" som traff klokkerent i hodet på motstanderen. Jamileh rodde det hele inn til en fantstisk seier.

Sandra skulle møte den polske mesteren i dette alderstrinnet og vi var skeptiske til om Sandra skulle klare dette, men jaggu meg smelte Sandra til og dro inn seieren i sin første kamp. Motstanderen ga opp før full tid etter flere harde lowkicks. I semifinalen ledet Sandra an over en tøff jente fra Bulgaria, men glapp dessverre på guarden sin helt i slutten av runden og ble truffet i hodet av et hard mawashi jodan. Kampen gikk tiden ut og Sandra tapte på wasari(1/2 poeng).

Julia hadde fått walkover til semifinalen og møtte en vanskelig og pågående jente fra Litauen. Julia kjempet seg gjennom 1 runde og der ble det uavgjort. Julia kjempet på i andre runde også og var litt mere aktiv enn motstanderen, men det hjalp ikke, uavgjort etter runde to. Siste runde klarer Julia og sette inn en mawashi jodan og fikk poeng for dette. Så glipper guarden og Julia blir selv truffet i hodet av samme type spark. Uavgjort igjen og det gjenstår ca 2-3 sekunder. Kampen starter og vi ser den røde erteposen fly igjennom luften og før posen lander klarer Julia å sette en jodan mae geri og vinner kampen. I finalen måtte hun trekke seg da hun hadde smerter i ribbeina. En flott debutkamp av Julia.

Charlene ble dessverre disket før kampen hennes startet. Hanskene var dratt for hardt opp slik at den ikke dekket 1 cm nedenfor knokene. Vi løp ut og kjøpe nye hansker, men kom dessverre noen få sekunder for sent. Dommeren ga oss 1 minutt. Andre utøvere med tilsvarende problemer fikk holde på i både fire og seks minutter, men ikke vi altså. Vi måtte bare bøye oss i støvet for avgjørelsen som dommeren hadde gjort. Charlene var kjempelei seg selvfølgelig, men det var det ingen grunn i. Jenten hun skulle møte, May Babaev (russisk jente med israelsk pass), var ekstremt god. Hun knocket ut samtlige av sine motstandere og finalen vant hun på "innside dropkick" etter to sekunder. Vi var sjeleglad for at Charlene slapp å gå mot Babaev(hun selv også)

Genrelt sette meget høyt nivå på kata og kumite i år. De fleste i 16-18 årsklassene var utøvere som hadde deltatt i EM og andre store mesterskap.

Well done gutt og jenter :)