22. apr, 2017

To gull og et sølv i Kyokushin Open 2017

To gull og et sølv i Kyokushin Open!
Våre fire utøvere i vårens internasjonale fullkontaktstevne i Bergen gjorde sine oppgaver til punkt og prikke i dagens stevne. De fire utøverne stilte i tre klasser. Orestas og Airidas var i samme klasse, 15-17 år -75 kg.

Jamileh valgte å stille i en tyngre klasse der motstanderne var bortimot 15 kg tyngre. Hun vant begge sine kamper før full tid. Et imponerende skue der Jamileh henter frem alt hun har slitt og øvd på treningene og endelig lykkes det på et stevne. Etter NM måtte det nemlig justeringer til og disse klarte hun å oppfylle. Det var harde, kjappe slag og spark, gode kombinasjoner og god bevegelse. Dermed ble det gull i vårens internasjonale stevne i Bergen. Ikke nok med det. Hun fikk også premie for stevnets "raskeste seier".

Charlene vant sin første kamp uten noen nevneverdige problemer mot samme motstander hun møtte i NM. I finalen møtte hun svenske Py Pasanen og kampen var ganske jevn med et lite overtak til Pasanen midtveis. Så glapp dessverre guarden til Charlene et lite sekund og det var nok til at den svenske jenten klarte å sette inn et hodespark. Resten av kampen ble kjempet helt jevnt, Charlene satte inn alt hun hadde, men denne gangen var nok motstanderen for god.

Brødrene Orestas og Airidas stilte denne gangen i samme klasse, -75 kg, og hadde fått start på hver sin side av kampoppsettet. Totalt 8 deltagere var i denne klassen.

Orestas ledet an i sin kamp med gode slagserier og beinharde spark som rystet motstanderen gang på gang, men så var det dette med guard da. To ganger ble Orestas truffet av hodespark, men dommerne fikk bare med seg dette ene. Det var nok til å hindre at Orestas gikk videre til semifinalen. Han tar sannsynligvis lærdom av dette og har en bedre guard neste gang.

Airidas jobber på det sikre, forsvarer seg godt, har kraftige slag og spark, god guard og gode kombinasjoner. Han vant begge sine innledende kamper og i finalen styrte han hele kampen og hanket inn seieren tilslutt etter en god teknisk og taktisk planlagt kamp.

Gratulerer så mye til alle fire med en kjempebra innsats. Coach og sportslig leder er superfornøyd med både innsats og resultater. Neste stevne er i Bryne lørdag 13 mai og det gleder vi oss stort til.

På bildet er Jamileh med premie for raskeste seier samt Havreberg med premie for beste tekniske fighter.