7. jan, 2018

Kagami Biraki!

Vi starter opp det nye året med fellestrening for alle, juniorparti og seniorparti, mandag 8 januar kl 1800 for å feire oppstarten av året. Vi skal få til noen gøye og kjekke øvelser for de store og de litt mindre. Kl 1900 avslutter juniorene sin trening mens seniorpartiet fortsetter sin økt. Kanskje får vi knekt noen riskaker også :)

Håper alle kan prioritere denne fellessamlingen som kan være en fin måte å bli bedre kjent med hverandre på tvers av partiene og skape relasjoner.

Kagami betyr «speil». Biraki betyr å «åpne».
I oppstarten av det nye året er en ornamental riskake kalt «Kagami mochi» et vanlig element i mange japanske hjem. Mochi er en tørket og hard riskake. Det var en perfekt bærbar rasjon for samuraien å bære når de var ute å kriget. Det var deres rituale å bryte riskake etter nyttårsperioden som avsluttes enten 11 eller 15. januar avhengig av månen eller den gregorianske kalenderen. På den dagen tar familier i Japan frem krukkene med riskaker og bryter de i små biter. De spiser en eller flere biter i et håp om å få god helse for året som kommer. Mochi spises gjerne med god drikke til (sake). Dette samurai ritualet er senere blitt adoptert av kampsportmiljøet og er blitt en tradisjon i de fleste kampsportklubber på årets første trening. Den feires over hele Japan den 11 eller 15 januar. Oddetall fordi dette også ville bringe lykke.